x close

Mariana Câmpeanu: Un grup interministerial lucrează la noua Lege a salarizării, care trebuie aplicată din 2014

de M.Z.    |    03 Sep 2013   •   23:14
Mariana Câmpeanu: Un grup interministerial lucrează la noua Lege a salarizării, care trebuie aplicată din 2014 418 Foto: Agerpres
Un grup interministerial, format din specialişti din trei ministere, lucrează la modificarea Legii salarizării, care ar trebui finalizată în acest an, până în prezent nefiind consultaţi şi partenerii sociali, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.
 
Mariana Câmpeanu a precizat că specialiştii care lucrează la proiectul de modificare a Legii salarizării sunt din Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Dezvoltării.
 
"Vrem să creăm un cadru general şi apoi să extindem discuţiile şi la alte ministere", a spus Mariana Câmpeanu, potrivit Mediafax.
 
Întrebată dacă sindicatele şi patronatele sunt consultate de grupul interministerial pentru proiectul de modificare a legii, Mariana Câmpeanu a spus că până în prezent nu s-a discutat cu partenerii sociali.
 
Ministrul Muncii a mai spus că proiectul de modificare a legii ar trebui finalizat în acest an, pentru a intra în vigoare din 2014.
 
Pe 26 iulie, premierul Victor Ponta declara că vrea să modifice Legea salarizării, incluzând în "anvelopa naţională" cheltuieli de personal pentru fiecare instituţie, respectiv primării, consilii judeţene, ministere, dar şi "un salariu minim, probabil de 1.000 de lei, şi un salariu maxim".

 

 

Citeşte mai multe despre:

Mariana Campeanu legea salarizarii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati