Antena 3 CNN Economic Marius Budăi anunţă dacă sunt bani pentru majorarea pensiilor din septembrie

Marius Budăi anunţă dacă sunt bani pentru majorarea pensiilor din septembrie

În timp ce ministrul de Finanțe liberal, Marcel Boloș, anunță "apocalipsa" după 2024, cei de la PSD spun că vor fi bani și se vor da majorări de pensii și în 2025, la începutul anului. 

de Georgiana Adam    |    25 Mar 2024   •   14:07

La recalcularea din septembrie anul acesta vor fi majorări semnificative pentru aproape 3 milioane de pensionari, iar de la 1 ianuarie 2025 se va aplica acea majorare care se face conform unui mecanism: inflația plus 50% din câștigul salarial mediu brut. 

Această indexare se va da automat în ianuarie. 

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3 CNN, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a spus dacă vor fi sau nu bani pentru majorarea pensiilor românilor în septembrie.

"Este practic ceea ce am spus de foarte mult timp: așezarea legii pe sistemul de contributivitate și rezolvarea inechităţilor în general, ca principiul general, dar și o predictibilitate a ulterioarelor majorări, a valorii punctului de referință, majorare pe care am prevăzut-o în legea 360, în articolul 84.

Aceasta prevede majorarea cu data de 1 ianuarie cu acele două elemente cunoscute prin grija Institutul Național de Statistică, și anume rata anuală a inflației și creşterea reală a salariului mediu brut pe țară. 

Cu siguranță cred că cu toții suntem extrem de determinați, iar premierul Marcel Ciolacu recent a aprobat normele metodologice de aplicare a acestei legi, lucru care cred că demonstrează seriozitate și determinare, mai ales în a implementa această lege, așa cum am scris-o și cum am votat-o în Parlament, și cum a fost promovată și publicată în Monitorul Oficial. 

Pe scurt, răspunsul la întrebarea dvs. da, vom asigura resursele să majorăm pensiile.

(În septembrie - n.r.) este practic o așezare pe contributivitate, este practic un principiu la care am ținut foarte mult când am implementat această lege, nu eu, personal, noi, PSD (...) și am spus foarte clar că trebuie ca la muncă și contribuție egală să avem pensie egală. 

Acesta este principiul de la care am plecat în construcția acestei legi și acest principiu va fi, iar plățile se vor face începând cu data de 1 septembrie", a spus Marius Budăi, fost ministru al Muncii, luni, la Antena 3 CNN.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close