Antena 3 CNN Economic Marius Budăi anunţă un pas spre creşterea pensiilor | PSD a primit sprijin de la Bruxelles pentru modificarea PNRR

Marius Budăi anunţă un pas spre creşterea pensiilor | PSD a primit sprijin de la Bruxelles pentru modificarea PNRR

Veşti bune pentru milioane de români, după ce PSD primeşte sprijin pentru a modifica plafonul de 9,4% din PIB alocat pensiilor stabilit în PNRR. 

Marius Budăi anunţă un pas spre creşterea pensiilor | PSD a primit sprijin de la Bruxelles pentru modificarea PNRR
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    13 Mai 2022   •   11:59

Secretarul general al Confederaţiei Europene de Comerţ susţine în fața Comisiei Europene nevoia de flexibilizare a prevederilor din PNRR, spune ministrul Muncii, Marius Budăi

Acesta adaugă că măsura este absolut necesară deoarece prevederile din PNRR sărăcesc nu doar actualii pensionari, ci și pe cei viitori. 

"Secretarul general al European Trade Union Confederation (ETUC), Luca Visentini, susține, în fața Comisiei Europene, nevoia de flexibilizare a prevederilor din PNRR în care se menționează că pensiile românilor nu ar trebui să depășească 9,4% din PIB până în 2070, poziție exprimată deja de Ministerul Muncii și de PSD. 

Iată că nu doar confederațiile naționale, ci și cea europeană au înțeles că aceste prevederi din PNRR sărăcesc nu doar actualii pensionari, ci și pe cei viitori. 

Îi mulțumesc lui Luca Visentini, un mai vechi prieten al României, care a și participat, la București, la evenimentele organizate în perioada cât țara noastră a deținut Președinția Consiliului Uniunii Europene", a scris ministrul Muncii, Marius Budăi, vineri, pe pagina de Facebook.

Secretarul general al European Trade Union Confederation (ETUC), Luca Visentini, susține, în fața Comisiei Europene,...

Publicată de Marius Constantin Budăi pe Joi, 12 mai 2022

Cum se calculează pensia. Șeful Casei de Pensii explică formula: ”Sunt două date foarte importante pe care noi le urmărim”

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) a explicat, în exclusivitate la Antena 3, cum sunt evaluate dosarele pentru recalcularea pensiilor.

Daniel Baciu spune că la evaluarea și recalcularea pensiilor sunt foarte importante stagiul de cotizare și numărul de puncte realizat de beneficiar.

”La nivel național, am trecut de 2,3 milioane de dosare evaluate. Noi urmărim în principal două lucruri importante.

În primul rând, noi trebuie să introducem aceste dosare într-un format electronic nou, practic trebuie să digitalizăm toate aceste dosare”, a explicat șeful Casei de Pensii, la Antena 3.

Românii ar putea ieşi la pensie cu trei ani mai repede fără să piardă bani. Care sunt categoriile vizate

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close