Antena 3 CNN Economic Ministrul Marius Budăi a anunțat când vor fi majorate pensiile românilor! Cum se schimbă veniturile seniorilor

Ministrul Marius Budăi a anunțat când vor fi majorate pensiile românilor! Cum se schimbă veniturile seniorilor

Marius Budăi a anunțat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, ce se va întâmpla cu pensiile românilor în perioada următoare și când vor fi majorate.

de Laura Dinu    |    15 Iun 2023   •   12:00

”De fiecare dată când noi, PSD, am fost la guvernare, fie singur, fie într-o formă de coaliție, de veniturile românilor s-a vorbit doar pe plus, nicidecum de înghețări sau de minus, ferească Dumnezeu, niciodată. 

Și atunci am spus foarte clar că avem două principii de bază pe noua lege a sistemului public de pensie și anume rezolvarea inechităților care vine cu un prim plus pentru acele persoane care din cauza ieșirii la momente diferite la pensie, au cuantumuri diferite și după care să avem un sistem sustenabil de majorare a pensiilor, cu susținerea clară și cu tema clară pe care am primit-o de la Marcel Ciolacu, ca atunci când merg la Comisia Europeană să susțin foarte clar, și de asta am și susținut eliminarea acestui procent, că pensiile în România încă sunt mici și avem foarte mult de lucru aici. 

Majorarea pensiilor este o țintă a noastră în programul de guvernare și repet, așa cum a fost când am fost de fiecare dată la guvernare, așa am făcut și așa vom face și de acum încolo!”, a explicat ministrul.

Citește și: ”Pensiile vor crește, așa cum am făcut de fiecare dată când am fost la guvernare!” Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Deși reporterul Antena 3 CNN a insistat cu întrebarea ”de când și cu cât vor fi majorate pensiile”, ministrul Marius Budăi a declarat că ”nu vrea să aducă în fața seniorilor o propunere sau o idee pe care ulterior să nu o poată duce la îndeplinire”. 

Cu toate acestea, el susține că majorările se vor vedea în cea mai scurtă vreme.

”Odată cu noua lege a pensiilor se vor vedea și viitoarele majorări. Trebuie să știe părinții și bunicii noștri că sunt un pilon extrem de important pentru noi ca și gândire social-democrată și vom continua măsurile până la final de an și ne gândim și la măsuri pe anul următor”, a spus el.  

Potrivit ministrului, legea pensiilor va fi aprobată în următoarele luni. 

”La începutul sesiunii următoare va fi depusă în Parlament pentru dezbatere. Și până la finalul anului o vom avea aprobată”, promite Marius Budăi. 

×
Subiecte în articol: Marius Budăi pensii
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close