Antena 3 CNN Economic Marius Budăi, răspuns pentru profesorii care anunţă grevă generală pe 22 mai

Marius Budăi, răspuns pentru profesorii care anunţă grevă generală pe 22 mai

Ministrul Muncii, Marius Budăi, vine cu răspuns pentru profesorii din România care au anunţat că de luni vor intra în grevă generală.

Marius Budăi, răspuns pentru profesorii care anunţă grevă generală pe 22 mai
Sursa foto: Marius Budai/Facebook
de Milena Niță    |    17 Mai 2023   •   15:37

Oficialul de la Muncă, proaspăt întors de la Bruxelles, susţine că nu poate modifica acum legea salariilor până nu se hotărâşte legea pensiilor. 

Replica lui Budăi vine după ce profesorii au spus că vor face grevă generală pe 22 mai.

"Ştiu despre grila de salarii negociată de profesori la Ministerul Educației. 

Ce trebuie să conștientizăm cu toții este că trebuie să fim responsabili că orice mișcare, orice modificare facem acum la salarii, până nu se îndeplinește legea pensiilor - reforma din PNRR, nu facem altceva decât să aruncăm în aer bani pe care România i-ar putea atrage. 

Adică nu putem modifica legea într-un mod extrem de brusc, fără să afectăm jalonul cu reforma salariilor, pentru că au fost discuții repetate cu sindicatele din educație și am spus că atunci când demarăm procedurile de discuții pe Legea salarizării, vom avea discuții aplicate pe tot ceea ce înseamnă acea grilă de salarizare. Dar acum nu știu ce decizii s-au luat, eu nu am fost la discuţii", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, miercuri, la Antena 3 CNN, întors recent de la Bruxelles.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close