Antena 3 CNN Economic Marius Budăi, despre recalcularea pensiilor: "Acolo unde sunt erori în calcul, le putem rezolva pe loc"

Marius Budăi, despre recalcularea pensiilor: "Acolo unde sunt erori în calcul, le putem rezolva pe loc"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că recalculare pensiilor se va face pe loc, acolo unde sunt găsite erori, dar mai este de aşteptat în cazul reformei din PNRR.

Marius Budăi, despre recalcularea pensiilor: "Acolo unde sunt erori în calcul, le putem rezolva pe loc"
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre - Hepta
de Georgiana Adam    |    29 Sep 2022   •   13:52

"Sunt două lucruri diferite aici. Acolo unde au fost erori în calcul sau unde s-au constatat erori, nu trebuie să așteptăm recalcularea.

Dacă sunt astfel de descoperiri le putem rezolva pe loc. Acesta este o dinamică a activității noastre, face parte din dinamica activității.

A doua problemă este cea legată de reforma pensiilor cuprinsă în PNRR. Parte din această reformă trebuie să fie realizată prin rezolvarea inechităților din sistem, iar acest lucru nu se poate face foarte simplu.

De aceea, am demarat demult această revizuire și preluare a datelor în formate electronice, dar apoi nevoie de o analiză a legii pe care o derulăm acum cu Banca Mondială și, bineînțeles, de un impact bugetar. 

Jalonul din PNRR este la 31 martie 2023 și va fi implementat. Eu am spus că aștept ultimele elemente de informații, ultimele informații din analiza Băncii Mondiale, după care, așa cum am promis public, mai promit public încă o dată acum, voi introduce în această discuție și partenerii sociali. 

Dacă partenerii sociali nu au fost invitați la relaxarea reformei din PNRR, cu siguranță eu nu o să fac aceeași greșeală și cât timp sunt ministru al Muncii vor avea ușa deschisă la mine pentru un dialog social corect", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, joi, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi pensii recalculare pensii
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close