Antena 3 CNN Economic Klaus Iohannis, mesaj despre creşterea salariilor profesorilor

Klaus Iohannis, mesaj despre creşterea salariilor profesorilor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la deschiderea anului școlar, că susține creșterea salariilor profesorilor începând cu 1 ianuarie 2024 și a asigurat că va rămâne ferm în a sprijini toate demersurile prin care angajamentele luate de Guvern să devină realitate.

Klaus Iohannis, mesaj despre creşterea salariilor profesorilor
Sursa foto: Klaus Iohannis/Facebook
de Georgiana Adam    |    11 Sep 2023   •   11:08

"Mesajul meu pentru dumneavoastră, dascălii, rămâne același: sunteți indispensabili viitorului țării noastre. 

Măririle salariale din acest an sunt un pas în direcția corectă, dar cu siguranță că meritați mai mult. 

Creșterea medie de 25% a salariilor din învățământ a devenit realitate după ce ați atras atenția societății asupra importanței meseriei de dascăl. 

Continui să susțin și creșterea salariilor începând cu 1 ianuarie 2024 și vă asigur că rămân ferm în a sprijini toate demersurile prin care angajamentele luate de Guvern în această vară să devină realitate", a  spus preşedintele, luni, la deschiderea noului an şcolar.

În plus, din acest an, sunt "investiții serioase" în infrastructura sistemului de învățământ, finanțate atât din Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și din bugetul de stat, a mai precizat şeful statului.

"Vorbim de peste un miliard de euro pentru dotări cu mobilier nou, modern, echipamente IT de ultimă generație și laboratoare noi, precum și cu materiale didactice. 

Astfel, peste 5.600 de școli vor beneficia de un mediu educațional modern.

Noua legislație revalorizează cariera didactică. Încurajăm, de exemplu, titularizarea în unitățile de învățământ din zone defavorizate, fiind introduse și o serie de elemente care vor genera predictibilitate în ceea ce privește norma didactică", a mai transmis preşedintele Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis salarii salarii profesori
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close