Antena 3 CNN Economic Meseria bărbaţilor pe care se bat femeile. Salariul ajunge la 10.000 lei pe lună

Meseria bărbaţilor pe care se bat femeile. Salariul ajunge la 10.000 lei pe lună

Poate fi considerată o meserie a bărbaţilor, însă tot mai multe femei vor să o practice, având în vedere că este şi bănoasă.

Meseria bărbaţilor pe care se bat femeile. Salariul ajunge la 10.000 lei pe lună
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    01 Oct 2022   •   16:21

La Iaşi, tot mai multe femei vor să devină tractoriste, fie pentru că este o meserie bine plătită, fie pentru că agricultorii nu mai găsesc tractoriști sau doar pentru că ieșencele obțin punctaje mari la proiectele europene, potrivit bzi.ro.

Până acum, 10 femei au finalizat cursurile organizate de Direcția Agricolă, ceea ce înseamnă un număr mare.

"Lucrăm în agricultură și, pentru că este nevoie de cineva care să lucreze pământul, am făcut cursurile de tractorist. Cine se ocupă de plantație se ocupă, de obicei, de tot ce înseamnă partea de agricultură. 

Nu a fost greu deloc să învăț această meserie. Cursul a durat vreo 2 luni și din primăvară sunt deja cu atestat de tractorist. Am achiziționat un tractor, model nou. E ca o Dacie nouă. (...) o să arăm, discuim terenurile, pregătim cultura pentru iarnă. 

Eu mă urc pe tractor și fac toate lucrările. E la fel ca în orice meserie. Și femeile pot să conducă tractorul", spune Monica Balla, absolventă a cursului de tractorist organizat de Direcția Agricolă Iași.

În plus, şi salariile sunt bune pentru joburile tipic masculine. În sezonul agricol, un tractorist poate ajunge să fie plătit şi cu 10.000 de lei pe lună, iar un vatman cu experienţă poate depăşi 4.000 de lei.

×
Subiecte în articol: tractorist tractorişti salariu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close