Antena 3 CNN Economic Metoda prin care românii care pot plăti facturi mai mici la energie electrică și gaze. Unele oferte sunt mai mici ca plafonul impus de Guvern

Metoda prin care românii care pot plăti facturi mai mici la energie electrică și gaze. Unele oferte sunt mai mici ca plafonul impus de Guvern

Românii consumatori de energie electrică şi gaze pot plăti mai puţin la factură, în anumite condiţii.

Metoda prin care românii care pot plăti facturi mai mici la energie electrică și gaze. Unele oferte sunt mai mici ca plafonul impus de Guvern
Sursa foto: Getty Images | miniseries
de Georgiana Adam    |    07 Feb 2024   •   12:00

Un prim pas pentru facturi mai mici este ca românii să caute cele mai mici preţuri ale furnizorului. 

La gaze, plafonul este de 0,31 lei pe kWh. Însă pe comparatorul ANRE găsim oferte mai mici decât această limită de preţ.

La curent electric, ofertele gravitează în jurul plafoanelor şi în funcţie de consum. Aici, reducerile sunt mai mici comparativ cu cele de la gaz. 

Clienții cu un consum sub 100 de kWh au la dispoziție 19 oferte egale cu prețul din plafon - 0,68 lei/kWh.

Pentru pragul următor de consum, adică între 100 și 255 kWh, plafonul este de 80 de bani. Aici există un singur furnizor care are un preț mai mic de atât, de 0,77 lei/kWh.

Pentru consum mare, de peste 255 kWh, există mai multe oferte sub prețul de 1,3 lei /kWh, adică 1,16 lei. 

Românii care încheie contracte noi la energie electrică şi gaze primesc în acest moment oferte mai mici, unele sub plafonul impus de Guvern, potrivit observatornews.ro.

Contractele se încheie, de regulă, pe perioada de un an. Consumatorii au garanţia, în felul acesta, că nu vor primi facturi duble anul viitor, când expiră schema de plafonare.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close