Antena 3 CNN Economic Ministrul Fondurilor Europene anunță ”patru vești bune pentru beneficiarii proiectelor de investiții din PNRR”

Ministrul Fondurilor Europene anunță ”patru vești bune pentru beneficiarii proiectelor de investiții din PNRR”

Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene, a anunțat ”patru vești bune pentru beneficiarii proiectelor de investiții din PNRR venite astăzi”.

Ministrul Fondurilor Europene anunță ”patru vești bune pentru beneficiarii proiectelor de investiții din PNRR”
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Andreea Ştefan    |    08 Dec 2023   •   21:17

”1. Astăzi, Consiliul Miniștrilor de Finanțe al UE(ECOFIN) a avizat Planul Național de Redresare și Redresare și Reziliență al României revizuit cu includerea noii finanțări de 1,4 miliarde euro din componenta Repower EU.

2. A fost promulgată legea nr. 369/2023 prin care se permite acordarea de prefinanțări de până la 13% din valoarea contractelor de achiziții încheiate pentru implementarea proiectelor de investiții din PNRR.

3. Prin același act normativ se acordă posibilitatea acordării de plăti în avans de până la 40% pentru implementarea proiectelor finanțate din fondurile europene alocate României prin Mecanismul de Redresare și Reziliență. Acest mecanism va permite autorităților locale dar și celorlalți beneficiari să aibă la dispoziție, în timp real, sumele necesare realizării cheltuielilor aferente investițiilor angajate.

4. S-a realizat și posibilitatea ca, pentru acele investiții de importanță sectorială pentru care coordonatorii de reformă prezintă argumentele necesare adoptării prin memorandum aprobat de Guvern, să poată exista un nivel de supracontractare superior cu introducerea unor indicatori de progres cuantificabili, astfel încât, mult mai multe proiecte să fie finanțate acolo unde există un interes sectorial ferm exprimat.

Le mulțumesc, pe această cale, colegilor din MIPE, celor din Guvern dar și colegilor parlamentari care au sprijinit adoptarea amendamentelor la Legea nr. 369/2023.

Anul 2024 va fi anul în care absorbția fondurilor primite de România din PNRR trebuie să crească accelerat, avem cadrul legal pentru asta, rămâne ca noi, toți coordonatorii de reforme și investiții, să facem un efort comun pentru ca banii să producă efectul scontat!”, a transmis Adrian Câciu într-o postare pe Facebook.

Patru vești bune pentru beneficiarii proiectelor de investiții din PNRR venite astăzi: 1. Astăzi, Consiliul Ministrilor...

Publicată de Adrian Câciu pe Vineri, 8 decembrie 2023

×
Subiecte în articol: Adrian Câciu PNRR
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close