Antena 3 CNN Economic Ministrul Agriculturii, despre importul cerealelor din Ucraina: ”Niciun bob nu va fi importat în România în următoarele 30 de zile”

Ministrul Agriculturii, despre importul cerealelor din Ucraina: ”Niciun bob nu va fi importat în România în următoarele 30 de zile”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, dă asigurări că cerealele din Ucraina vor putea fi importate în România numai pe bază de licență.

Ministrul Agriculturii, despre importul cerealelor din Ucraina: ”Niciun bob nu va fi importat în România în următoarele 30 de zile”
Sursa foto: Hepta/ RIA Novosti
de Andreea Ştefan    |    20 Sep 2023   •   11:12

”PROTEJĂM FERMIERII ROMÂNI - CEREALELE UCRAINIENE IMPORTATE NUMAI PE BAZĂ DE LICENȚĂ

Niciun bob de cereale nu va fi importat în România în următoarele 30 de zile.

După această perioadă, importul se poate face doar pe bază de licență de export-import.

Le mulțumesc fermierilor pentru încrederea și răbdarea de care au dat dovadă.

Pentru protejarea lor și a producției românești, am pregătit un mecanism echilibrat și viabil!

Alături de premierul Marcel Ciolacu am avut discuții cu premierul și ministrul ucrainean al agriculturii, iar Ucraina a emis un act guvernamental prin care se permite exportul de grâu, porumb, floarea soarelui și rapiță către România doar pe bază de licență.

Licențele de export pentru companiile ucrainene vor deveni funcționale în 30 de zile, perioadă în care și România va elabora o procedură de licențiere clară pentru fermierii și procesatorii români.

Împreună cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Autoritatea Vamală și ANSVSA am început să lucrez la elaborarea procedurii de licențiere.

Vreau să fie foarte clar: nu vom elibera licențe de import decât fermierilor și procesatorilor români care dovedesc cu acte că au nevoie de completarea stocurilor.

Nu vom permite intrarea în România a produselor care nu respectă standardele de calitate certificate de ANSVSA.

Am încredere că mecanismul propus de Comisia Europeană, asumat de Ucraina și negociat de noi, în interesul fermierilor va funcționa pe deplin!”, a transmis ministrul Agriculturii, Florin Barbu, într-o postare pe Facebook.

❗️PROTEJĂM FERMIERII ROMÂNI - CEREALELE UCRAINIENE IMPORTATE NUMAI PE BAZĂ DE LICENȚĂ ❗️Niciun bob de cereale nu va fi...

Publicată de Florin Barbu pe Miercuri, 20 septembrie 2023

×
Parteneri
Diana Șoșoacă este candidat la Primăria Capitalei
x close