Antena 3 CNN Economic Ministrul Agriculturii explică scumpirile la mâncare: "Creșterea prețurilor la energie și gaz a creat bulgărele de zăpadă care s-a rostogolit"

Ministrul Agriculturii explică scumpirile la mâncare: "Creșterea prețurilor la energie și gaz a creat bulgărele de zăpadă care s-a rostogolit"

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat că scumpirile la alimente sunt o consecință a prețurilor la energie și la gaz.

Ministrul Agriculturii explică scumpirile la mâncare: "Creșterea prețurilor la energie și gaz a creat bulgărele de zăpadă care s-a rostogolit"
Sursa foto: Facebook / Pixabay
de Silvia Preda    |    12 Apr 2022   •   22:02

"Cifrele anunțate azi privind inflația sunt rezultatul a ce spuneam că se va întâmpla în urmă cu doi ani, când au început să crească prețurile la gaze și energie, era evident că vor lovi undeva.

Creșterea prețurilor la energie și gaz a creat bulgărele de zăpadă care s-a rostogolit. Să ne uităm cât era prețul materiilor prime anul trecut și cât e acum.

Toate au ridicat costul produselor finite și s-au înregistrat aceste majorări", a spus ministrul la Digi 24.

Adrian Chesnoiu a estimat că în perioada următoare pe piață vor apărea legume din producția internă și că în mediul rural familiile vor avea produse alimentare obținute în gospodărie, ceea ce ar putea duce la o scădere a prețurilor.

Românii se confruntă cu cele mai mari scumpiri din ultimii 18 ani

Preţurile alimentelor, bunurilor şi serviciilor au explodat în luna martie! De 18 ani România nu s-a mai confruntat cu scumpiri atât de mari, ne arată datele statistice. 

Ce alimente s-au scumpit cel mai mult în ultimul an

Cartofi +36%

Ulei +32%

Mălai +24%

Făină +21%

Pâine +16%

Ce bunuri s-au scumpit cel mai mult în ultimul an

Gaze +47%

Combustibili +34%

Energie termică +21%

Sursa: INS

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close