Ministrul Agriculturii: Vrem să reducem TVA şi la carne, după pâine

de M.Z.    |    31 Iul 2013   •   12:22
Ministrul Agriculturii: Vrem să reducem TVA şi la carne, după pâine Foto: 21food.com

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat, miercuri, că intenţionează reducerea TVA şi la carne, dacă se va dovedi că scăderea TVA la pâine a avut în final efecte benefice.

Întrebat ce produse vor mai beneficia de scăderea TVA-ului, în cazul în care această măsură se va dovedi un succes pentru industria panificaţiei, ministrul Agriculturii a răspuns:

"Şi cei din industria cărnii, de la legume-fructe şi-au manifestat această dorinţă. Următorul produs care eu cred că trebuie să beneficieze de un TVA redus este carnea", a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

În acest sens, ministrul Agriculturii a anunţat că se va organiza un comitet interministerial.


Ordonanţa care vizează reducerea TVA pentru pâine a fost adoptată în şedinţa de marţi a Guvernului. Măsura vizează implementarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru livrarea de pâine, grâu şi făină şi urmăreşte combaterea fraudei fiscale în domeniului comerţului cu pâine, cota redusă aplicându-se pe tot lanţul de producţie şi distribuţie.

Măsura se va aplica de la 1 septembrie.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, crede că măsura s-ar putea aplica la carne de la începutul anului viitor, pentru a se putea urmări în această perioadă evoluţia la pâine.


O astfel de măsură de reducerea a taxei pe valoarea adăugată înseamnă o creştere la bugetul de stat, a spus preşedintele Romalimenta, cel care speră ca, din 2014, această decizie să se ia şi în cazul produselor lactate.
 
"Sper să fie la anul şi laptele cu TVA redus, sper să fie toate produsele. (...) Am avea de câştigat o stabilitate a preţului produsului, dar şi o reducere a evaziunii fiscale, deci o creştere la bugetul de stat", a declarat, miercuri, preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, într-o intervenţite telefonică la Antena 3.

 


 
 


x close