Antena 3 CNN Economic Ministrul Economiei, adus de Antena 3 în fața prețurilor uriașe| Ce buget alocă Florin Spătaru pentru masa de Paște

Ministrul Economiei, adus de Antena 3 în fața prețurilor uriașe| Ce buget alocă Florin Spătaru pentru masa de Paște

Antena 3 aduce miniștrii Guvernului Ciucă în piață, unde oamenii se confruntă zilnic cu scumpirile prețurilor alimentelor. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a fost prezent în ministudioul amplasat în Piaţa Progresul, unde a dezvăluit ce buget are alocat pentru masa de Paşte.

Ministrul Economiei, adus de Antena 3 în fața prețurilor uriașe| Ce buget alocă Florin Spătaru pentru masa de Paște
Sursa foto: Antena 3
19 Apr 2022   •   17:03

De Paşte, criza preţurilor loveşte România. Sunt produse care s-au scumpit cu 50%. Mielul a ajuns să coste cu 50% mai mult, în galantare, la 60 de lei kg.

În piaţă, a ajună sa coste 40-43 de lei cu 40-50% mai mult ca anul trecut.

Florin Spataru, ministrul Economiei, a acceptat provocarea iniţiată de Antena 3 şi a mers în Piaţa Progresul din Capitală, unde a vorbit despre creşterea preţurilor la alimente.

Ministrul a dezvăluit că încă nu a început cumpărăturile pentru masa de Paşte, deoarece va merge la Galaţi, acolo unde va petrecere sărbătorile pascale alături de familia sa.

Întrebat cât costă un kilogram de cartofi, Florin Spătaru a spus că "undeva la 2-3 lei".

Ministrul Economiei a spus că merge la cumpărături la piaţa din Galaţi, sâmbăta şi duminica.

"Mă duc des la piaţă, aproape în fiecare săptămână", a declarat Florin Spătaru.

Ministrul a cumpărat legume de sezon: ridichi, ceapă, dar şi salată.

Întrebat ce buget alocă pentru masa de Paște, Florin Spătaru a răspuns:

"Cred că vom avea undeva la 300-400 de lei, pentru trei persoane (...) Noi nu mâncăm miel de Paşte.", a dezvăluit ministrul Economiei, care a vorbit şi despre măsurile menite să sprijine financiar românii aflați în situații vulnerabile, pe fondul valului de scumpiri.

"Am luat acele măsuri pentru plafonarea preţurilor la energie şi la gaz. Şi, de asemenea, în pachetul de măsuri, vorbim şi de compensarea preţurilor la combustinili pentru transportatori. Asta ar trebui să se regăsească în preţurile de la raft", a precizat Florin Spătaru.

Întrebat cum merge economia, ministrul a răspuns: 

"Economia se confruntă cu câteva provocări şi provocările ţin de preţul la energie şi la gaz. Disponibilitatea gazului pentru producţia agricolă, pentru îngrăşăminte, şi de asemenea, se confruntă şi cu probleme mari privind aprovizionarea cu materii prime şi cu diverse repere. Pe de altă parte, trebuie să vă spun că toate companiile cu care m-am întâlnit fac eforturi mari pentru a putea să asigure locurile de muncă. Cred că ăsta este lucrul cel mai important. Ce trebuie noi să facem mai departe este să venim cu măsuri care să îi sprijine, să continue demersul investiţional, pentru că asigurarea continuităţii acitivăţii pentru mari jucători şi pentru IMM-uri este extrem de important", a declarat ministrul Economiei, în exclusivitate la Antena 3.

Citiţi şi: Miniștrii, aduși de Antena 3 în fața prețurilor uriașe, în piață | Ministrul Fondurilor Europene spune ce buget alocă pentru masa de Paște

 

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close