Antena 3 Economic Ministrul Economiei anunță investiții directe străine în România. ”Avem o situație foarte complicată”

Ministrul Economiei anunță investiții directe străine în România. ”Avem o situație foarte complicată”

de Georgiana Adam    |    14 Mai 2022   •   12:22
Ministrul Economiei anunță investiții directe străine în România. ”Avem o situație foarte complicată”
Sursa foto: Antena 3

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunțat sâmbătă, la Antena 3, că în România urmează investiții străine directe, mai ales în sectoare în care avem nevoie.

Este vorba de domeniul auto-moto, unde discuțiile cu reprezentanți ai oamenilor de afaceri din Germania deja au avut loc.

”Eu nu vă pot spune câte fabrici vom face, dar vă pot promite că vor fi investiții directe străine, vor fi investiții ale actualelor companii care au investit în România și vor continua la noi și își vor extinde domeniul de activitate.

Am discutat în Germania cu reprezentanți ai oamenilor de afaceri. E vorba de investiții în sectorul auto-moto, componente și baterii, unde avem o situație dificilă în acest sector.

Din nou, avem o situație foarte complicată cu livrările din Asia. Aceste companii doresc asigurarea unor facilități de producție în Europa.

Săptămâna aceasta am discutat cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Germania, am prezentat avantajele investițiilor în România.

Sunt foarte puține lucruri care se știu despre România, despre avantajele pe care le avem, pentru că prin modul nostru de comunicare nu reușim să spunem corespunzător ce putem face.

Mă aștept ca investițiile să vină într-un timp din ce în ce mai scurt”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, sâmbătă, la emisiune Income, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Florin Spătaru investitii

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close