Antena 3 CNN Economic Ministrul Economiei, despre proiectul Roşia Montană: Nu prea avem ce câştiga. Nu avem suficiente garanţii

Ministrul Economiei, despre proiectul Roşia Montană: Nu prea avem ce câştiga. Nu avem suficiente garanţii

Ministrul Economiei, despre proiectul Roşia Montană: Nu prea avem ce câştiga. Nu avem suficiente garanţii
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Oct 2013   •   13:37
Noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, a declarat, în emisiunea "Income" la Antena 3, că sunt multe probleme la nivelul ministerului şi că nici timpul nu este de partea sa. "Problemele economice generale sunt un balast, noi tot speram că terminăm cu criza, dar nici pe departe."
 
Despre proiectul Roşia Montană, ministrul a arătat că nu este de acord cu proiectul în forma sa actuală.
 
"Nu prea avem ce câştiga. Dacă reluăm discuţia şi cădem de acord asupra principalelor deficienţe, adică partea de mediu şi beneficiile pentru partea română, rediscutăm şi abia apoi s-ar putea să cdem de acord. Nu avem suficiente garanţii financiare care să ne convingă că pe parcursul proiectului vor fi respectate punctele. Şi la închidere iar ne trebuie garanţii suficiente ca, dacă investitorul respectiv nu se va ţine de cuvânt, să o poată face statul român", a explicat Gerea. 
 
Ministrul a arătat că urmăreşte soluţii pentru acest proiect şi a explicat că există mai multe puncte sensibile.
 
"La un moment dat au fost colegi care au propus să se facă două iazuri, în ideea în care unul se acoperă şi se ecologizează şi se trece la al doilea. Se poate discuta. În al doilea rând, nivelul mic de câştiguri. Chiar şi redevenţa de 6% mie mi se pare mică. Există deja măsuri luate şi prezentate în vederea evitării unor astfel de repatrieri a profitului. Am spus şi domnilor de la RMGC: Gândiţi-vă, totuşi, că acestui popor trebuie să îi prezinţi şi avantajele. Pentru că au apărut doar dezavantaje", a explicat Gerea. 
 
În final, ministrul a arătat că este optimist în legătură cu concluziile comisiei.
 
"În interiorul comisiei au fost dezbateri pe care le-am apreciat, din partea tuturor partidelor, aplicate şi toţi ne-am dorit să găsim o soluţie care să mulţumească pe cât mai mulţi. Eu am încredere în ce va produce această comisie, la termen, adică într-o lună."
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close