Antena 3 CNN Economic Ministrul Economiei vorbește de speculă la benzinării: "Responsabilii vor fi trași la răspundere"

Ministrul Economiei vorbește de speculă la benzinării: "Responsabilii vor fi trași la răspundere"

Cei responsabili de specula creată miercuri seară prin creşterea prețurilor la pompă, la benzinării, vor răspunde pentru practici comerciale incorecte, a anunțat, astăzi, ministrul Economiei, Florin Spătaru. 

Ministrul Economiei vorbește de speculă la benzinării: "Responsabilii vor fi trași la răspundere"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Mia Lungu    |    10 Mar 2022   •   11:32

"Am dispus constituirea de echipe de control din partea ANPC care, astăzi, vor merge să-i verifice pe toți furnizorii de combustibil care au creat ieri panică în rândul consumatorilor din cauza creşterii artificiale/speculative, în unele benzinării, a prețului la motorina şi benzină", a scris ministrul pe Facebook.

"În plus, verificările vor viza şi modul în care a fost comercializat combustibilul, având în vedere imaginile care au circulat în mediul online care au surprins persoane ce depozitat benzina sau motorina, cumpărată de la pompă, în diverşi recipienți de plastic.

Obligația operatorilor economici este să preseteze numai servicii care nu afectează viața, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora (OUG 21/1992 privind protecţia consumatorilor, art. 7) .

Echipele de control ale ANPC vor defăşura verificări comune cu ANAF”, a mai precizat acesta.

O informație privind creșterea bruscă a prețurilor carburanților, viralizată miercuri în social media, a dus la apariția unor cozi importante la benzinării, în ultimele 24 de ore.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close