Antena 3 CNN Economic Ministrul Energiei, sfat pentru românii care au primit facturi mari: "Să își caute un furnizor unde prețul este sub 80 de bani"

Ministrul Energiei, sfat pentru românii care au primit facturi mari: "Să își caute un furnizor unde prețul este sub 80 de bani"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, îi sfătuieşte pe românii care au primit facturi mari să caute furnizorii de energie electrică unde preţul este sub 80 de bani.

de Mia Lungu    |    16 Sep 2022   •   16:23

"Pentru cineva care are o casă, îi recomand să își caute un furnizor unde prețul este sub 80 de bani. Și le recomand tuturor celor care nu se încadrează în plafonul de consum să caute un furnizor cu prețul cel mai bun", a spus Virgil Popescu.

Consumatorii casnici cu un consum de până în 255 de kilowaţi vor plăti un preţ plafonat de 80 de bani.

Cei cu un consum de până în 300 de kilowaţi vor plăti diferenţiat. Primii 255 de kilowaţi vor fi taxaţi la 80 de bani, iar restul la preţul pieţei, adică preţul din contractul cu furnizorul, conform pieţei libere.

Cea mai mare problemă o vor avea consumatorii care vor depăşi 300 de kilowaţi, pentru că aceştia nu vor mai primi niciun ajutor şi vor plăti toată cantitatea la preţul din contract.

×
Parteneri
Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile
x close