Antena 3 CNN Economic Ministrul Finanțelor anunță măsuri de temperare a inflației: "BNR a făcut o apreciere corectă"

Ministrul Finanțelor anunță măsuri de temperare a inflației: "BNR a făcut o apreciere corectă"

Ministrul Adrian Câciu a declarat vineri că BNR a făcut o apreciere corectă în privința inflației.

Ministrul Finanțelor anunță măsuri de temperare a inflației: "BNR a făcut o apreciere corectă"
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    11 Feb 2022   •   16:31

Banca Națională a prezentat vineri noul raport asupra inflației, în care prognozează o creștere a indicatorului la 11,2% în cel de-al doilea trimestru al anului și de 10.2% în trimestrul 3, conform Raportului asupra inflației făcut public vineri. La finele anului inflația este estimată la 9,6%.

Ministrul spune că instituția a lucrat în baza datelor de care dispune în prezent, dar a anunțat un pachet de măsuri menit să tempereze inflația.

Banca Națională a mărit dobânda cheie la 2,5%, peste așteptările pieței. Un nou șoc financiar pentru români, din 10 februarie

"Fac ceea ce ține de Ministerul Finanțelor pentru a veni cu măsuri care, pe de o parte, să reducă efectele din piață... și să restructurăm cauzele care au dus la această inflație în lanț. BNR a făcut o apreciere pe care o consider corectă", a spus ministrul, potrivit Mediafax.

Măsuri de temperare a inflației

Adrian Câciu a spus că pachetul de măsuri, pentru care nu a oferit detalii, va fi finalizat la începutul lunii martie, urmând să fie discutat și în zona politică.

"Nu va fi o singură măsură,măsurile trebuie să fie într-un pachet care să vizeze efecte dar și cauze. România are nevoie de investiții în energie, are nevoie de producție... Toate soluțiile sunt pe masă".

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close