Antena 3 CNN Economic Ministrul Finanțelor, anunț privind aplicarea amenzilor pentru firmele care nu trimit facturile în sistemul e-Factura la timp

Ministrul Finanțelor, anunț privind aplicarea amenzilor pentru firmele care nu trimit facturile în sistemul e-Factura la timp

Ministerul Finanţelor, Marcel Boloş, a făcut un anunț privind perioada pentru care nu se aplică sancţiuni celor care nu respectă termenul de trimitere a facturilor în sistemul RO e-Factura.

Ministrul Finanțelor, anunț privind aplicarea amenzilor pentru firmele care nu trimit facturile în sistemul e-Factura la timp
Sursa foto: Facebook/ Marcel Bolos
de Mia Lungu    |    07 Mar 2024   •   21:10

Ministerul Finanţelor ia în calcul extinderea perioadei pentru care nu se aplică sancţiuni celor care nu respectă termenul de trimitere a facturilor în sistemul eFactura, a anunţat joi, ministrul Marcel Boloş.

”Luăm în calcul extinderea până cel mult la sfârşitul lunii iunie a perioadei în care nu se vor aplica amenzi. Este o dovadă de bună credinţă din partea noastră....Chiar astăzi, în cursul zilei de astăzi (joi, n.r.) avem primele date şi primele semnale cu privire la indicatorii de antifraudă şi de evaziune fiscală pe care ni-i dorim.

Trebuie să găsim o modalitate prin care să aducem la suprafaţă economia reală şi să nu mai venim cu nota de plată pe care o vom prezenta la sfârşitul anului şi care va fi baza pentru următoarea reformă fiscală care se va întâmpla în România.

Nu am vrea să venim cu o notă de plată încât să ne înjure lumea în 2025, să spună Boloş şi Câciu”, a declarat Marcel Boloş, la o conferință organizată de News.ro.

Potrivit prevederilor în vigoare în acest moment, în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2024, nerespectarea termenului-limită pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura nu se sancţionează.

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close