Antena 3 CNN Economic Ministrul Finanţelor: Bacşişul nu va mai fi impozitat

Ministrul Finanţelor: Bacşişul nu va mai fi impozitat

Ministrul Finanţelor: Bacşişul nu va mai fi impozitat
de S.T.    |    15 Mai 2015   •   15:07
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, că impozitarea bacşişului va fi eliminată de la 1 iunie.

"Am avut o discuţie la Ministerul de Finanţe vizavi de bacşiş. Ideea reglementării bacşişului a plecat de la o solicitare a celor din piaţa hotelieră, încă din 2012, pentru a soluţiona situaţia sumelor suplimentare. Acesta a fost motivul pentru care a fost reglementat bacşişul. Astăzi am decis, în urma unor discuţii constructive, ca acest lucru să fie scos din ordonanţă", a declarat Eugen Teodorovici.

"Din păcate nu se poate reglementa în toate speţele sale", a spus Teodorovici, referindu-se la impozitarea bacşişului.
   
El a precizat că, deşi taxarea bacşişului a fost introdusă la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea acestuia ar fi extrem de dificilă.
   
"Mecanismul rămâne în vigoare până când el se va elimina. Noi am spus că la 1 iunie se va face eliminarea lui în Parlament (...). Revenim la normal, dar cu precizarea că agenţii economici nu trebuie să aibă sume suplimentare în casă faţă de ceea ce încasează în mod oficial", a mai spus Teodorovici.

Eugen Teodorovici a avut vineri consultări privind fiscalizarea bacşişului cu reprezentanţi ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piaţă al livrărilor la domiciliu, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale din industria funizorilor de servicii de taximetrie.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un nou val de praf saharian vine peste România
x close