Antena 3 CNN Economic Ministrul Finanțelor: Guvernul nu vrea să crească TVA. Luăm în considerare scăderea de la 19% la 18%

Ministrul Finanțelor: Guvernul nu vrea să crească TVA. Luăm în considerare scăderea de la 19% la 18%

Ministrul Finanțelor: Guvernul nu vrea să crească TVA. Luăm în considerare scăderea de la 19% la 18%
Sursa foto: foto: captura Antena 3
03 Oct 2018   •   20:06

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a vorbit, miercuri, în emisiunea „Punctul de Întâlnire”, despre taxe, impozite, salarii și pensii.

Ministrul a vorbit despre principalul atu al României în Europa. „Sunt și situații în care contează numărul populației. România poate să aibă acel rol de mediator la masa europeană”. 

Despre TVA

„În România avem cea mai mare neîncasare de TVA din Europa. Clasa politică din românia de după '89 este cea care se face vinovată, faptul că a permis intrarea în sistem a unora care nu au ce să caute în administrație. Și apoi ne întrebăm de ce e așa slabă administrația. O administrație slabă este un pericol pentru siguranța națională pentru că, pe lângă faptul că ai oameni care nu îți aduc soluții la probleme, ai oameni care blochează și care nu acționează proactiv pentru a sprijini economia. Un exemplu a fost legea insolvenței. Câte piedici am întâmpinat până când acest act normativ, atât de necesar, a fost aprobat de guvern. Nu mă plâng ca ministru. Ține de fiecare dar asta e situația. Pe de altă parte, eu ce am promis se va face și oamenii vor vedea schimbările începând cu anul viitor”, a spus Eugen Teodorovici. 

Întrebat dacă va crește valoarea TVA, ministrul a spus că „Guvernul a spus foarte clar de la început că așa ceva nu se va întâmpla. Nu am făcut niciodată acest lucru. Luăm în considerare scăderea TVA de la 19% la 18%. Sub nicio formă TVA nu va crește. Eu nu am această abordare”.

Taxa auto

Despre taxa auto, Teodorovici precizează că acest lucru „Este un pricipiu european și va fi o discuție la nivel de Guvern, ca românii să nu fie afectați. Ideea este să vii cu soluții care să crească economia”.

Noua lege a pensiilor

„Este foarte importantă zona de finanțe, cum găsește soluții la ceea ce ne-am asumat. Nu trebuie să omorâm zona privată, zona economică. Nu cred că am luat vreo măsură care se afecteze fie mediul privat, fie persoana fizică. Ceea ce avizăm, va fi sustenabilă. Obligația noastră, la finanțe, este să găsim acea resursă de finanțare. Trebuie să mergi acolo unde sunt probleme și să găsești soluții”, a spus Eugen Teodorovici despre noua lege a pensiilor. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close