Antena 3 CNN Economic Ministrul Mediului: Patru mari investitori intenţionează să investească peste 500 de milioane de euro în România

Ministrul Mediului: Patru mari investitori intenţionează să investească peste 500 de milioane de euro în România

Ministrul Mediului: Patru mari investitori intenţionează să investească peste 500 de milioane de euro în România
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Mar 2013   •   16:27

Ministrul Mediului şi Schimbărilor climatice, Rovana Plumb, a anunţat, sâmbătă, că patru mari investitori, între care companii din Germania şi Austria, intenţionează să investească peste 500 de milioane de euro în România, în domenii precum industria auto, cea a lemnului sau resurse naturale.
   
Prezentă sâmbătă, la Ploieşti, unde a participat la conferinţa de alegeri a PSD Prahova, Rovana Plumb a afirmat, în discursul ţinut în faţa participanţilor la întâlnire, că patru mari companii intenţionează să investească în perioada următoare peste 500 de milioane de euro în România, conform Mediafax.
   
Ulterior, Rovana Plumb a spus, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre investitori nemţi şi austrieci, din domenii de activitate precum industria auto, domeniul resurselor naturale sau industria lemnului.
   
"Avem o creştere a investiţiei care a fost propusă de către OMV de 150 de milioane de euro, la Suplacu de Barcău şi mai avem şi alte propuneri în ceea ce priveşte industria lemnului şi energia alternativă", a spus Rovana Plumb.
   
Printre acele companiile care vor investi în România, Rovana Plumb a menţionat firma Michelin, dar şi o companie din Austria, care intenţionează să investească 150 de milioane de euro într-o fabrică de cherestea în judeţul Covasna.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close