Antena 3 Economic Ministrul Mediului, despre maşinile mai vechi de 15 ani: "Va exista o măsură într-un timp scurt"

Ministrul Mediului, despre maşinile mai vechi de 15 ani: "Va exista o măsură într-un timp scurt"

de Georgiana Adam    |    14 Iul 2021   •   13:50
Ministrul Mediului, despre maşinile mai vechi de 15 ani: "Va exista o măsură într-un timp scurt"
Sursa foto: Hepta

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat marți că va exista, în scurt timp, o măsură privind maşinile mai vechi de 15 ani, având în vedere că inclusiv Comisia Europeană "ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto".

"Inclusiv Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto. Este o decizie asumată la nivelul Guvernului, odată cu negocierea PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - n. r.). 

Tanczos Barna: "Va exista pentru maşinile mai vechi de 15 ani o măsură într-un timp scurt"

Comisia ne-a recomandat să găsim o soluţie pentru maşinile mai vechi de 15 ani. Este o măsură asumată de Guvern prin faptul că am mers mai departe pe această linie cu infrastructura de transport finanţată parţial prin PNRR şi o asumare de reformă în acest domeniu. 

Va exista pentru maşinile mai vechi de 15 ani cu siguranţă o măsură într-un timp relativ scurt. Se discută acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta", a spus ministrul Tanczos Barna.

Oficialul a precizat că măsurile ar putea fi luate până la sfârşitul anului. Cât despre taxă, ministrul spune că nu s-a discutat efectiv de acest lucru.

Măsuri pentru mașinile mai vechi de 15 ani, până la finele anului

"Nu am discutat de taxă efectiv şi nu am discutat de dimensiunea taxei şi probabil nu va fi aplicată de Ministerul Mediului. Din punctul meu de vedere trebuie o măsură în balans, adică să avem şi un sprijin pentru cei care renunţă şi, în paralel, să avem o altă abordare pe taxe locale, de exemplu. 

Să vedem care va fi soluţia care va fi propusă până la urmă de Guvern. Încă o dată: este o măsură cerută şi de Comisia Europeană şi va fi implementată probabil în cel mai scurt timp", a explicat ministrul.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Tanczos Barna masini

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close