Antena 3 CNN Economic Ministrul Muncii dă asigurări pentru pensionari: ”Nicio pensie nu va scădea în septembrie 2024!”

Ministrul Muncii dă asigurări pentru pensionari: ”Nicio pensie nu va scădea în septembrie 2024!”

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, dă asigurări pensionarilor că ”nicio pensie nu va scădea în septembrie”, anul viitor, în urma recalculării.

Ministrul Muncii dă asigurări pentru pensionari: ”Nicio pensie nu va scădea în septembrie 2024!”
Sursa foto: Hepta I Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Andreea Ştefan    |    07 Dec 2023   •   16:43

Nicio pensie nu va scădea în septembrie 2024, în urma recalculării, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

”Este clar că pensiile tuturor românilor vor crește. Vor crește datorită majorării din ianuarie care va produce atât o creștere a punctului de pensie, cât și o creștere a valorii punctului de referință. Acum avem 1.785 de lei punctul de pensie. Va fi, anul viitor, 2.031 de lei.

Pe lângă asta, acum avem VPR-ul 71 de lei - va fi 81 de lei de anul viitor. Pe lângă asta, este foarte important ca românii să știe că, în septembrie, ca urmare a recalculării, nicio pensie nu va scădea. (...) Am prevăzut în noua lege că pentru toate pensiile se va menține cuantumul cel mai favorabil", a declarat ministrul Muncii.

”Suntem în procesul în care scriem normele pentru noua lege a pensiilor, apoi vom avea o procedură prin care vom selecta un furnizor care va face un soft. Softul de aplicare al legii 360 pe 2023. Apoi, pe colegii de la Casele Teritoriale de Pensii și de la Casa Națională de Pensii Publice îi vom instrui cu privire la legea, normele de aplicare și softul de aplicare. După care va începe recalcularea efectivă.

Este important să se știe că, în perioada ianuarie-august 2024, pensionarii vor ieși la pensie pe actuala lege, (...) iar în septembrie 2024 tot procesul de recalculare va fi finalizat și pensionarii o să-și primească noile taloane de pensii”, a mai spus Simona Bucura-Oprescu la DC News.

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii pensie
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close