Antena 3 CNN Economic Când vor crește pensiile românilor și cu ce procent. Răspunsul ministrului Muncii, Marius Budăi

Când vor crește pensiile românilor și cu ce procent. Răspunsul ministrului Muncii, Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre noua lege a pensiilor, dar și despre o eventuală creștere a veniturilor seniorilor din România.

Când vor crește pensiile românilor și cu ce procent. Răspunsul ministrului Muncii, Marius Budăi
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    27 Mar 2023   •   08:34

Marius Budăi promite că, într-o zi sau două, va merge în coaliție cu două propuneri pentru noua lege a pensiilor.  

Ministrul susține că nu dorește, momentan, să avanseze o dată la care pensiile vor crește și nici suma cu care s-ar putea majora, deoarece vrea să se asigure, mai întâi, că aceste obiective pot fi duse la îndeplinire.  

”Lucrăm în acest moment și într-o zi, două voi duce în coaliție două propuneri pentru noua lege a pensiilor. Asta este foarte important, plecând de la analiza pe Legea 127, lucrăm la programul de guvernare.  

Mi s-a adresat această întrebare de foarte multe ori. Nu o evit însă, din respect pentru seniorii României, nu o să avanseze vreo dată pentru că nu vreau să avanseze o dată sau o sumă care să vină şi să aducă o speranță părinților şi bunicilor noștri și ulterior să n-o îndeplinim.

Citește și: Veşti bune pentru pensionari. Românii ar putea primi noi bonuri pentru alimente, la final de an

Și de altfel, știți că am mai anunțat creșteri de pensii și colegii mei mi-au cerut demisia. Din coaliție. De fapt, mi-au cerut demisia şi când voiam să negociez PNRR, când le spuneam că sunt prostii. În fine, sunt amintiri mai puțin plăcute dintr-o viață politică”, a declarat Marius Budăi, potrivit news.ro.

Ministrul Muncii a declarat, cu privire la o eventuală creștere a pensiei, că trebuie ”să implementăm ce avem, să creăm acele măsuri, să colectăm banii, să avem de implementat ce avem, că avem măsuri bune, foarte bune chiar”. 

„Poate așa conștientizam că nu sunt suficiente, dar sunt măsuri bune acele măsuri din pachetul de sprijin pentru România, să fim foarte atenţi la evoluţie, atât din punct de vedere macroeconomic, dar şi la puterea de cumpărare şi să luăm deciziile ca atare şi consider că demnitatea de demnitar îţi impune să vorbeşti atunci când ai măsura gata şi să vorbești şi să o şi implementezi”, a completat ministrul PSD. 

×
Subiecte în articol: Marius Budăi pensii
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close