Antena 3 CNN Economic Ministrul Muncii, despre pensiile românilor: "Nu vor scădea, din contră, vom începe cu rezolvarea inechităților din sistem"

Ministrul Muncii, despre pensiile românilor: "Nu vor scădea, din contră, vom începe cu rezolvarea inechităților din sistem"

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a dat asigurări, la Antena 3 CNN, că pensiile românilor nu vor scădea.

marius budai
Ministrul Marius Budăi, despre pensiile românilor: "Atât timp cât suntem la guvernare, niciun venit nu va scădea" Sursa foto: captură Facebook/ Pixabay - geralt
de Alexandra Cojoianu    |    28 Ian 2023   •   21:54

Marius Budăi, membru al Partidului Social Democrat (PSD), a făcut aceeași afirmație și despre salariile angajaților români.

"Noi am luat o decizie în cadrul PSD, o vom discuta și în coaliție, atât timp cât suntem la guvernare niciun venit al românilor nu va scădea", a declarat Budăi.

Ministrul Muncii a asigurat românii că analiza Băncii Mondiale și a Comisiei Europene, împreună cu PSD, va fi gata anul acesta.

De asemenea, referitor la inechitățile legate de pensii, politicianul a anunțat că vor fi rezolvate.

Citește și: A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectați

"Da, am spus și o să spun și acum, nu înțeleg de ce legea 127 a fost pusă între paranteze, pentru că nu numai noi PSD, dar mulți specialiști, în special din casele teritoriale de pensii, dar și cei care au fost pe la dumneavoastră prin platou au spus că este o lege bună.

Suntem în această situație din momentul în care PSD a intrat la guvernare în noiembrie 2021, chiar în programul de guvernare, a spus că analiza a plecat de la această decizie.

Ce pot să spun sigur este că atunci când o să avem analiza terminată, făcută și pe final cu Banca Mondială și cu Comisia Europeană, sunt sigur ce vreau să spun pentru că am auzit tot felul de ipoteze lansate de oameni care n-au nicio legătură cu sistemul de pensii.

Sub nicio formă pensiile nu vor scădea, din contră, vom începe cu rezolvarea inechităților din sistem care bineînțeles că va avea nevoie de un impact bugetar consistent și vom vedea în ce perioadă își poate permite România să suporte acest impact, însă principala este rezolvarea inechităților din sistem", a susținut Marius Budăi.

Ministrul Muncii, despre dosarele de pensionare: "Suntem la peste trei milioane"

"Este o activitate premergătoare recalculării pensiilor în momentul în care vom avea textul final. 

Suntem la peste trei milioane de dosare. 4,8- 4,9 milioane de dosare, pentru că este în dinamica în această activitate, și cu siguranță până la 31 august în acest an vom închide această activitate. Vom avea în primul trimestru spre final și acest text și îl vom trimite în Parlament pe dezbatere.

Pe lângă discuțiile cu partenerii sociali voi avea și un text agreat, că așa este și așa este scris în PNRR și cu Comisia Europeană, astfel încât să nu avem ulterior alte piedici în implementare", a informat ministrul Muncii.

×
Subiecte în articol: PSD Marius Budăi salarii pensii
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close