Antena 3 CNN Economic Mircea Coşea: Mă aştept la o discuţie destul de încordată cu FMI

Mircea Coşea: Mă aştept la o discuţie destul de încordată cu FMI

Mircea Coşea: Mă aştept la o discuţie destul de încordată cu FMI
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    19 Mai 2015   •   11:10

Specialiştii se aşteaptă la o discuţie "destul de încordată" cu FMI, a cărui delegaţie soseşte astăzi la Bucureşti, având în vedere că Troica este rezervată, în ultima vreme, cu privire la posibilitatea noastră de a acoperi efectelor reducerii TVA.

 
"Mă aştept la o discuţie destul de încordată, pentru că semnalele care au venit de câtva timp arată că FMI şi Troica, în general, au rezerve cu privire la posibilitatea acoperirii efectelor reducerii TVA şi altor măsuri.
 
Cred că o să fie o discuţie pe trimestrul I, pentru că în ultima perioadă Guvernul a prezentat într-o manieră triumfalistă succesele primului trimestru. După părerea mea, rezultatele foarte bune după primul trimestru nu sunt de natură permanentă, ele nu sunt bazate pe o reformă economică, aptă de a aduce un spor permanent de creştere, ci pe rezultate care ţin de colectare mai bună, forţată şi această pe care ANAF a făcut-o nu ştiu dacă va mai putea să fie continuată", a spus Mircea Coşea, profesor universitar, marţi, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.
 
În ceea ce priveşte prelungirea acordului cu Fondul Monetar Internaţional, profesorul Coşea spune că, în prezent, are o importanţă mai mare.
 
"Deci, o să fie o discuţie importantă şi pe baza ei vom vedea ce se va face cu promisiunile Guvernului, dar nu cred că este elementul esenţial în prelungirea acordului. Cred că prelungirea acordului capătă în momentul de faţă o importanţă mai mare, pentru că ne aflăm într-o situaţie în care întreaga structură monetară, fiscală a UE nu e prea solidă şi, în aceste condiţii, credibilitatea economiei româneşti ar putea să fie mult mai bine susţinută şi de o relaţie mai bună cu FMI", a  adăugat Coşea.

×
Subiecte în articol: acord cu FMI Fondul Monetar International mircea cosea Daily Income daily income cu adrian maniutiu
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close