Antena 3 CNN Economic Mircea Coșea, despre situația economică a României: ”Începe să nu fie îngrijorătoare, ci periculoasă”

Mircea Coșea, despre situația economică a României: ”Începe să nu fie îngrijorătoare, ci periculoasă”

Doctorul în economie Mircea Coșea susține că reacția guvernanților privind soluționarea crizei economice este târzie, având în vedere faptul că măsurile discutate acum nu ar avea efect imediat. Problemele economice sunt cu atât mai presante pe fondul tensiunilor externe, care descurajează investitorii.

Mircea Coșea, despre situația economică a României: ”Începe să nu fie îngrijorătoare, ci periculoasă”
Sursa foto: Pixabay & Agerpres
de Adelina Miron    |    15 Feb 2022   •   10:57

„Atât domnul președinte al PNL cât și cel al PSD, capii coaliției de guvernare, ne vorbesc despre niște măsuri care ar trebui să vină în două săptămâni. Nu știm despre ce este vorba, sunt niște propuneri care circulă neoficial. Domnul Cîțu face o propunere care nu este de neglijat – o reducere a CAS-ului, Marcel Ciolacu propune o reducere a TVA-ului. Vreau să subliniez că este cam târziu. De la 1 aprilie trebuie să intre în vigoare aceste măsuri, ca să mai tempereze presiunea care este pe populație la prețuri, la puterea de cumpărare. (...)

Timpul nu mai este în favoarea noastră. Este un stadiu periculos al economiei României în care intrăm. Trebuie să adăugăm și o presiune care vine din partea factorilor externi. Suntem la granița unui conflict, investitorii nu vor fi interesați să vină acum. PNRR-ul nu este operațional, nu știm dacă poate fi negociat. Este îngrijorător că la nivelul Guvernului avem doar declarații. Zilele costă nu vom mai putea să stăpânim inflația.”, a delcrat Mircea Coșea la B1 TV.

Suprapunerea tuturor problemelor eeconomice - inflația, salariile și pensiile mici, facturile crescute la gaze și electricitate - ar putea genera ”mișcări sociale”, mai spune analistul economic.

„E o situație care începe să nu fie îngrijorătoare, ci periculoasă. Suportabilitatea populației începe să fie la nivelul limită. Nu avem o creștere a veniturilor – salarii, pensii. Actualii particulari din economie au mari probleme, pentru că facturile la electricitate sunt mari, alimentele se țin lanț, începe să fie șomaj. Situația se agravează.”, susține Mircea Coșea.

 

×
Subiecte în articol: mircea cosea salarii pensii inflatie economie
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close