Antena 3 CNN Economic Modificări importante pentru asigurările RCA. Șoferii nu vor mai fi amendați

Modificări importante pentru asigurările RCA. Șoferii nu vor mai fi amendați

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că va modifica legea asigurărilor RCA, astfel încât șoferii să nu mai fie amendați dacă nu au asupra lor asigurarea în format fizic. Totuși, șoferii vor fi obligați să demonstreze că mașina are asigurare obligatorie în format digital.

Modificări importante pentru asigurările RCA. Șoferii nu vor mai fi amendați
Sursa foto: cars.ro
de Georgiana Adam    |    13 Aug 2020   •   21:15

ASF a anunțat, printr-o informare de presă, că supune consultării publice, începând de astăzi, un proiect de modificare a normei din legea RCA privind dovada încheierii asigurării auto în cazul controalelor efectuate de autorități.

"Digitalizarea reprezintă un obiectiv foarte important pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar propunerile de modificare a Normei nr. 20/2017 sunt menite să vină în sprijinul asiguratului RCA, în sensul simplificării procedurii de verificare a existenţei unui contract de asigurare civilă obligatorie auto valabil", arată reprezentanţii ASF.

Drept urmare, potrivit proiectul de modificare a legii RCA, șoferii vor putea prezenta polițiștilor, la un eventual control, varianta digitală a poliței RCA. Astfel, șoferii nu vor mai fi obligați să aibă asupra lor polița de asigurare obligatorie auto în format original, pe hârtie.

De asemenea, valabilitatea asigurării RCA va putea fi verificată în baza de date AIDA din cadrul Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR). Această bază de date conține informații cu privire la asigurările RCA încheiate pe teritoriul României și prin care se certifică existența unui contract RCA valabil.

Proiectul ASF de modificare a legii asigurărilor auto se află în consultare publică pentru o perioadă de 10 zile, începând de astăzi.

×
Subiecte în articol: RCA
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close