Antena 3 CNN Economic Moody's retrogradează ratingul Marii Britanii, pentru prima oară în 35 de ani

Moody's retrogradează ratingul Marii Britanii, pentru prima oară în 35 de ani

Moody's retrogradează ratingul Marii Britanii, pentru prima oară în 35 de ani
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
23 Feb 2013   •   10:56

Agenţia de rating Moody's i-a retras vineri Marii Britanii triplul A şi a scăzut nota datoriei ţării cu o treaptă, din cauza "incapacităţii" perspectivelor de creştere economică, relatează pesurse.ro

Într-un comunicat, agenţia americană face referire mai ales la "incapacitatea continuă a perspectivelor pe termen mediu" ale Marii Britanie şi afirmă că se aşteaptă ca activitatea economică lentă a ţării să "se extindă în a doua jumătate a deceniului".

Economia britanică a făcut un prim pas spre o nouă recesiune cu o contracţie de 0,3% în trimestrul IV al anului 2012, în timp ce ea a ieşit în vara anului trecut din a doua recesiune de la începutul crizei, aminteşte AFP.

Moody's a evocat de asemenea "provocările" cu care se confruntă ţara în ceea ce priveşte consolidarea fiscală în timp ce "capacităţile de absorbţie" de şocuri economice au slăbit.

Moody's, care a ridicat perspectiva ţării de la negativă la stabilă, insistă cu toate acestea asupra rezistenţei economiei britanice, "extrem de competitivă" şi "bine diversificată".

"Solvabilitatea Marii Britanii rămâne extrem de ridicată", a insistat agenţia.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close