Antena 3 CNN Economic Mugur Isărescu, despre aducerea rezervei de aur în ţară: „Un posibil impact ar fi creşterea costurilor”

Mugur Isărescu, despre aducerea rezervei de aur în ţară: „Un posibil impact ar fi creşterea costurilor”

Mugur Isărescu, despre aducerea rezervei de aur în ţară: „Un posibil impact ar fi creşterea costurilor”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Iul 2019   •   16:12

Un posibil impact al aducerii în ţară a rezervei de aur a României ar fi creşterea costurilor cu care ţara se împrumută, a declarat marţi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, la audierile din Comisiile pentru Buget din Camera Deputaţilor şi Senat.

„Banca Naţională a României a spus în mod clar că nu are nicio obiecţie cu aducerea aurului în ţară pentru verificare, pentru că s-a creat o mare problemă de credibilitate. Sunt trei ani de zile în care sistematic şi într-un mod iresponsabil s-a spus că nu există acest aur, că a dispărut, că a fost vândut, că a intrat în operaţiuni, şi mai rău decât atât, că nu l-am folosit pentru a obţine venituri. Ori rezerva de aceea este rezervă. Nu este investiţie. Rezerva este ceva ce pui de o parte pentru situaţii deosebite. Obiectivul rezervei internaţionale, fie că este de aur sau valutară, este să-ţi dea credibilitate şi să reducă costurile cu care ţara respectivă s-ar împrumuta. Deci, un posibil impact ar fi creşterea costurilor”, a spus Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR a susţinut că ar fi în favoarea aducerii în ţară a aurului pentru a-i convinge de existenţa lui pe cei sceptici.

Citiți și:

Mugur Isărescu, avizat cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat la BNR

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu aur preturi
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close