Antena 3 Economic Mugur Isărescu, nou avertisment pentru Guvern: „S-a dat prea mult, nu s-a ţinut cont de cât poate duce economia României”

Mugur Isărescu, nou avertisment pentru Guvern: „S-a dat prea mult, nu s-a ţinut cont de cât poate duce economia României”

de S.T.    |    05 Iun 2019   •   23:16
Mugur Isărescu, nou avertisment pentru Guvern: „S-a dat prea mult, nu s-a ţinut cont de cât poate duce economia României”

Guvernatorul Mugur Isărescu a lansat miercuri un nou avertisment pentru Guvern, spunând că „s-a dat prea mult”, fără a ţine cont de cât poate să ducă economia, astfel că România a ajuns să importe prea mult.

„Toată lumea ştie că dacă stimulezi cererea stimulezi şi producţia. Problema e dozajul. Dacă nu ţii cont de cât poate să dea economia, ce va rezulta e că dai de lucru economiei, dar dai mai mult de lucru altor economii, prin importuri. Este ca o foiţă de turnesol echilibrul extern. Ne putem amăgi, dar dacă vrem să ştim, ştim că s-a dat prea mult, nu s-a ţinut cont de cât poate să ducă economia şi aşa te duci la dezechilibre externe”. 

Guvernatorul a spus că, atunci când vezi acest dezechilibru al contului extern, s-ar putea să fie prea târziu. 

Sursa: adevarul.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close