Antena 3 CNN Economic Nicolae Ciucă: ”Avem o veste foarte bună!” România primește bani pentru compensarea prețului la energie

Nicolae Ciucă: ”Avem o veste foarte bună!” România primește bani pentru compensarea prețului la energie

”Comisia Europeană a disponibilizat 10% din Fondurile de Coeziune, la nivelul întregii Uniuni discutăm de aproximativ 40 de miliarde de euro, bani care vor fi alocați pentru sărăcia energetică”, a anunțat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

de Laura Dinu    |    19 Oct 2022   •   11:49

”Avem o veste foarte bună de la Comisia Europeană, care a disponibilizat 10% din Fondurile de Coeziune, la nivelul întregii Uniuni discutăm de aproximativ 40 de miliarde de euro, bani care vor fi alocați pentru sărăcia energetică, pentru asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri și desigur pentru susținerea cetățenilor vulnerabili”, a spus Nicolae Ciucă

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a explicat că acești bani de la Comisia Europeană pot fi utilizați inclusiv pentru compensarea facturilor. 

”Așa cum s-a anunțat în cursul zilei de ieri, Comisia Europeană a luat această decizie de disponibilizare de 10% din fondurile politicii de coeziune, respectiv pentru acele fonduri care sunt sub risc de pierdere a banilor. 

Pentru România înseamnă 2,2 miliarde de euro și sunt 3 tipuri de măsuri care pot fi acordate, respectiv pentru a sprijini gospodăriile vulnerabile în criza energetică, inclusiv pentru compensarea prețului la energie.  

De asemenea, a doua măsură posibilă va fi cea legată de granturile pentru capital de lucru ce urmează a fi acordate IMM-urilor, după modelul granturilor pentru capital de lucru pe care le-am avut în criza pandemică.  

Al treilea tip de măsură este cel referitor la ocupare și crearea locurilor de muncă.  

La nivel național, în funcție de ceea ce veți dispune (premierul n.r.), vom pregăti toate aceste măsuri să fie operaționale pentru tot ce se va stabili de către dumneavoastră, pentru sprijinul populației și al mediului de afaceri”, a concluzionat Marcel Boloș.  

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close