Antena 3 CNN Economic Nicolae Ciucă a ajuns la o soluție de compromis cu Comisia Europeană! Ce se va întâmpla cu pensiile de anul următor

Nicolae Ciucă a ajuns la o soluție de compromis cu Comisia Europeană! Ce se va întâmpla cu pensiile de anul următor

Premierul Nicolae Ciucă a ajuns la o soluție de compromis cu președintele Comisiei Europene, în ceea ce privește procentul din PIB alocat pensiilor.

Nicolae Ciucă a ajuns la o soluție de compromis cu Comisia Europeană! Ce se va întâmpla cu pensiile de anul următor
Sursa foto: agerpres
de Vasile Marcu    |    27 Oct 2022   •   08:46

Veste majoră pentru pensionari. Premierul Ciucă a reușit eliminarea procentului de 9,4 din PIB alocat pensiilor, potrivit unor surse guvernamentale. Acesta va fi înlocuit cu un indicator de disciplină financiară care presupune creșterea vârstei de pensionare pentru toți angajații și imposibilitatea ca pensia sa depășească salariul în plată.

Cu alte cuvinte, acest prag fiind eliminat, Guvernul va putea majora pensiile începând cu 1 ianuarie 2023.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat-o pe șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că România se pregătește să facă propuneri de ajustare a Planului Național de Redresare și Reziliență, inclusiv ale unor ținte și jaloane. 

Premierul a discutat cu Ursula von der Leyen și propuneri de ajustare a proiectului RePower EU, care stabilește prioritățile și răspunsul la criza energetică. Ce înseamnă asta pentru noi? Scopul este acela de a amâna închiderea termocentralelor pe cărbune care furnizează o importantă parte din energia electrică.

Discuțiile continuă cu reprezentanții Comisiei pentru amânarea acestor jaloane care ar trebui îndeplinite până în decembrie.

Premierul Ciucă a anunțat că România va continua discuțiile cu Comisia asupra menținerii în rezervă a producției de energie bazată pe cărbune pentru a face față unor vârfuri de cerere. 

×
Subiecte în articol: pensii
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close