Antena 3 CNN Economic Noi vouchere pentru bugetari. Cui sunt adresate

Noi vouchere pentru bugetari. Cui sunt adresate

Mai mulţi parlamentari UDMR au depus la Senat un proiect de act normativ prin care suplimentează cele cinci tipuri de  bilete de valoare ce pot fi acordate salariaţilor cu încă două.

Noi vouchere pentru bugetari. Cui sunt adresate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    03 Ian 2020   •   20:45

Este vorba despre tichetele trusou şi tichetele junior, care ar putea fi aprobate în 2020, şi vor putea fi acordate atât în format tipărit, cât şi pe cardul de debit.  

Potrivit proiectului, tichetele trusou vor putea fi acordate de angajator salariaţilor care devin părinţi, inclusiv când este vorba de adopţii.   

Valoarea maximă a sumelor acordate ca tichet trusou nu va depăşi 1.500 de lei pentru un copil.

În ce priveşte tichetele junior, acestea pot fi acordate lunar sau ocazional salariaţilor părinţi pentru plata serviciilor educaţionale, a bunurilor (manuale şi rechizite şcolare) şi a taberelor. Nivelul maxim al sumelor acordate ca tichete junior va fi de 250 de lei, dacă vorbim de un ajutor lunar, sau de 700 de lei, dacă ajutorul se acordă ocazional. 

Pentru a intra în vigoare, acest proiect al UDMR ar trebui să treacă de Senat şi Camera Deputaţilor şi să fie promulgat de preşedintele Iohannis, scrie adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: parlamentari bugetari
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close