Antena 3 CNN Economic Au fost stabilite noile tarife plafonate pentru polițele RCA

Au fost stabilite noile tarife plafonate pentru polițele RCA

ASF a adoptat astăzi noua variantă a proiectului care prevede plafonarea tarifelor polițelor RCA pe o perioadă de șase luni.

de Andreea Ştefan    |    27 Mar 2023   •   14:35

Principala modificare făcută de ASF la proiectul de plafonare a tarifelor polițelor RCA este aceea că nu vor mai fi luate în calcul prețurile de la 1 martie 2022, ci cele din 28 februarie 2023, care sunt cu aproximativ 5% mai mari.

Această schimbare a venit după ce principalii asigurători au spus că nu este posibil să susțină tarifele de anul trecut.

Varianta nouă a proiectului păstrează plafonarea comisioanelor percepute de brokeri la maximum 8% din prima brută încasată. 

În privința tarifelor practicate de service-uri pentru închirierea mașinilor, acestea vor fi plafonate la prețul mediu al tarifelor de rent a car practicate de către reprezentanțele auto, potrivit Income Magazine.

Citește și: Principalii asigurători se opun plafonării prețurilor RCA: ”Riscă să destabilizeze și mai mult piața”

Perioada în care mașinile pot fi închiriate nu va putea depăși 30 de zile, iar valoarea facturii emise ulterior către asigurători de service-uri nu va mai putea depăși 25% din valoarea autoturismului nou.

Proiectul urmează acum să fie transmis Ministerului Finanțelor, după care va ajunge pe masa Executivului.

×
Subiecte în articol: asigurare RCA polita RCA ASF
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close