Antena 3 CNN Economic Noile tehnologii din energie, soluţii sustenabile pe termen lung

Noile tehnologii din energie, soluţii sustenabile pe termen lung

În lupta cu poluarea, jucătorii din piaţa energiei din România au ca principal aliat energia verde. În permanenţă, aceştia trebuie să fie conectaţi cu tehnologiile şi inovaţiile din domeniu pentru a găsi soluţii sustenabile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mai 2024   •   12:04

Tocmai din acest motiv, furnizorii de energie electrică s-au întâlnit cu experţii şi liderii din industrie, la Transylvania Green Energy Forum, cel mai mare eveniment dedicat energiei verzi.

Furnizor tradiţional de energie în România, Electrica Furnizare a ţinut intotdeauna pasul cu noile tehnologii şi a devenit inclusiv furnizor de proiecte fotovoltaice.

"Începând cu anul 2021, am complementat primele soluţii la cheie privind sistemele fotovoltaice, soluţii care au fost implementate către partenerii noştri de afaceri, având o abordare holistică: furnizare de energie electrică, furnizare de gaze naturale şi bineînţeles soluţii energetice care să aibă ca finalitate reducerea amprentei de carbon la clienţii finali, pe de o parte, şi, pe de cealaltă parte, reducerea cheltuielilor operaţionale cu energie achiziţionată din sistemul energetic naţional", a declarat Iulian Matei, directorul Departamentului Clienţi Cheie - Electrica Furnizare.

Într-un singur an, Electrica Furnizare a fost aleasă pentru construcția a 33 de centrale fotovoltaice, care contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu peste 4 mii de tone pe an.

"Electrica Furnizare dezvoltă proiecte care presupun livrarea la cheie a unor soluţii fotovoltaice care produc energie verde, energie ce poate fi injectată sau nu în sistemul naţional. Calitatea serviciilor şi lucrărilor efectuate, precum şi faptul că majoritatea companiilor au demarat etape suplimentare faţă de proiectele iniţiale reprezintă o recomandare a unui serviciu de calitate", a mai explicat Iulian Matei.

Este doar unul dintre furnizorii care au participat la a doua ediție a Transylvania Green Energy Forum, organizat la Cluj-Napoca.

"Am adunat principalii jucători din piaţă, din acest domeniu, şi ne propunem schimbul de idei şi colaborări viitoare pentru un viitor mai curat. Avem în jur de 30 de companii din acest domeniu", a precizat Cristina Szasz, directorul evenimentului.

"Este important pentru compania noastră să participăm la astfel de reuniuni care pun pe prim plan inovaţia în energia verde şi soluţiile de dezvoltare sustenabilă pentru un mediu mai curat. Acesta este şi principalul motiv pentru care susţinem acest eveniment desfăşurat la Cluj-Napoca, un eveniment care reuneşte personalităţi importante şi factori de decizie, în acelaşi timp, din piaţa de energie din România", a declarat Iulian Matei.

Evenimentul reuneşte reprezentanți ai autorităților, ai companiilor, specialiști din domeniul energiei verzi care dezbat cele importante teme din industria regenerabilelor, pentru a găsi soluții sustenabile la provocările actuale.

×
Subiecte în articol: electrica furnizare Cluj-Napoca
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Elena Lasconi și-a anunțat candidatura la șefia USR și la prezidențiale
x close