Antena 3 CNN Economic Nokian Tyres îşi mută fabrica de anvelope din Rusia la Oradea, cu o investiţie de 650 de milioane de euro

Nokian Tyres îşi mută fabrica de anvelope din Rusia la Oradea, cu o investiţie de 650 de milioane de euro

Nokian Tyres, compania finlandeză de anvelope, îşi mută fabrica din Rusia în România, la Oradea. Noua fabrică va fi construită cu o investiţie de 650 de milioane de euro.

Nokian Tyres îşi mută fabrica de anvelope din Rusia la Oradea, cu o investiţie de 650 de milioane de euro
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    01 Noi 2022   •   14:55

Compania Nokian Tyres a ieşit de pe piaţa din Rusia şi vrea să compenseze pierderile printr-o nouă fabrică ce urmează să fie construită la Oradea, acolo unde vor fi produse anvelope pentru autoturisme.

Potrivit Reuters, fabrica de la Oradea va avea 500 de angajaţi şi va produce anvelope pentru SUV-uri şi alte autovehicule de clasă mare. Reprezentanţii companiei au anunţat că au analizat 40 de locaţii până au ales Oradea.

Construcţia fabricii ar trebui să înceapă în primele luni ale anului viitor, iar primele anvelope vor ieşi de pe liniile de asamblare în a doua jumătate a anului 2024.

De asemenea, capacitatea anuală a fabricii Nokian din România va fi de şase milioane de anvelope. În Rusia, Nokian avea o capacitate anuală de producţie de 17 milioane de anvelope.

Compania este listată la Helsinki şi are o capitalizare de piaţă de 1,6 miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: Nokian Rusia anvelope
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close