Antena 3 CNN Economic Peste 100.000 de contracte part-time desființate în România în ultimele trei zile din cauza noului Cod Fiscal

Peste 100.000 de contracte part-time desființate în România în ultimele trei zile din cauza noului Cod Fiscal

Peste 100.000 de români au rămas fără locuri de muncă în ultimele trei zile. Din cauza noilor reglementări ale Codului Fiscal, antreprenorii au fost nevoiți să desființeze contractele part-time pentru că taxele sunt prea mari.

Peste 100.000 de contracte part-time desființate în România în ultimele trei zile din cauza noului Cod Fiscal
Sursa foto: Gettyimages | Peter Dazeley
de Ioana Mircea    |    03 Aug 2022   •   18:03

Potrivit noului Cod Fiscal, începând de luni, 1 august, a intrat în vigoare suprataxarea contractelor part-time. Din această cauză firmele, mai ales cele mici, nu își mai permit să plătească noile sume percepute de statul român.

108.000 de contracte part-time au fost desființate, respectiv aproape 15% din numărul total al contractelor de acest fel înregistrate în România. potrivit datelor obținute de la Inspecția Muncii.

Un patron care are o firmă de curățenie în București a declarat că a fost nevoit să dea afară 15 angajate din cele 27, din cauza noilor reglementări.

”Le va fi foarte greu să își găsească un loc de muncă, adică aveau copii la grădiniță, la școală, adică le va fi foarte greu să își găsească un program de opt ore.

Un calcul simplu: dacă mai bine de 10 persoane care au avut o normă de lucru de patru ore, lucrând de la 6 la 10, au fost date afară, cel puțin în societatea mea, statul român a pierdut 1.000 de euro”, a spus bărbatul.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, afirmă că această măsură va descuraja munca la negru, pentru că persoanele care lucrează part-time sunt plătite cu două ore oficial, nu trăiesc din suma respectivă, potrivit Euronews.

×
Subiecte în articol: cod fiscal Adrian Câciu locuri de munca
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close