Antena 3 CNN Economic Noul viceguvernator al BNR, Eugen Nicolăescu, îngrijorat de creşterea economică a României. Ce riscăm în viitor

Noul viceguvernator al BNR, Eugen Nicolăescu, îngrijorat de creşterea economică a României. Ce riscăm în viitor

Noul viceguvernator al BNR, Eugen Nicolăescu, îngrijorat de creşterea economică a României. Ce riscăm în viitor
de S.T.    |    24 Mai 2017   •   19:06

Creşterea rapidă a economiei româneşti, stimulată de consum, este nesustenabilă şi riscă să ducă la ajustări dureroase în viitor, a declarat miercuri noul viceguvernator al Băncii Naţionale a României, Eugen Nicolăescu, într-un interviu acordat Bloomberg.

Plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului a decis miercuri, prin vot, numirea liberalului Eugen Nicolăescu în funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României şi membru în Consiliul de Administraţie al BNR.

Eugen Nicolăescu şi-a exprimat intenţia de a susţine o cooperare mai strânsă cu Guvernul pentru a asigura stabilitatea macroeconomică.

„Nu ne putem uita la actualul ritm de creştere fără să ne întrebăm ce riscuri stau în faţă. De multe ori am avut o politică fiscală care mergea într-o direcţie şi o politică monetară care mergea în alta. Nu cred că asta este bine pentru ţară”, a spus Eugen Nicolăescu.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu crestere economica
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close