Antena 3 CNN Economic "Nu vine o nouă criză. Doar că nu am depăşit-o pe cea anterioară". Previziuni sumbre pentru pieţele financiare

"Nu vine o nouă criză. Doar că nu am depăşit-o pe cea anterioară". Previziuni sumbre pentru pieţele financiare

"Nu vine o nouă criză. Doar că nu am depăşit-o pe cea anterioară". Previziuni sumbre pentru pieţele financiare
de M.C.    |    16 Oct 2014   •   13:46

Profesorul Steve Keen, decanul catedrei de Economie, Istorie şi Politică din cadrul Universităţii Kingston din Londra, prevede o prăbuşire a pieţelor financiare, într-un comentariu pentru CNN.

Fluctuaţiile de la bursă, din ultima perioadă, i-au făcut pe mulţi să se întrebe dacă vine o nouă criză financiară, iar Keen spune că nu. Pentru că nu a fost depăşită ultima.

Potrivit lui Keen, creşterea există datorită faptului că se împrumută mai mulţi bani decât se restituie. Iar creşterea datoriei se traduce prin mai mulţi bani în sistem, ce propulsează economia.

Tendinţa de îndatorare creşte, deoarece există disponibilitatea de a cumpăra cu bani împrumutaţi. Ceea ce duce şi la creşterea preţurilor diverselor produse.

Profesorul Keen mai spune că din 2013 a observat potenţiala scădere a burselor, care până la un punct au ignorat modul în care se acumulează datoria, datorită politicilor fiscale de relaxare cantitativă, care au crescut preţurile bunurilor. Iar acum, bursele au ajuns din nou la "mila" datoriei private.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close