Antena 3 CNN Economic Numărul de ani pe care ar trebui să-l muncească un român ca să-şi cumpere o casă. Apartamentele din România, printre cele mai accesibile din Europa

Numărul de ani pe care ar trebui să-l muncească un român ca să-şi cumpere o casă. Apartamentele din România, printre cele mai accesibile din Europa

Un român are nevoie să muncească şase ani şi trei luni ca să-şi poată cumpăra o locuinţă de 70 de metri pătraţi.

Numărul de ani pe care ar trebui să-l muncească un român ca să-şi cumpere o casă. Apartamentele din România, printre cele mai accesibile din Europa
Sursa foto: pixabay
de Georgiana Adam    |    24 Aug 2023   •   11:05

Un studiu realizat de Delloit arată că, la noi în ţară, este nevoie de 6,3 salarii anuale brute pentru a achiziţiona o casă, ceea ce ne plasează pe locul şase în Europa. 

Mai bine ca noi stau locuitorii din Belgia, care au nevoie de 4,3 salarii anuale brute, Norvegia, 4,7 salarii, Danemarca şi Slovenia sau Italia. 

Cu toate acestea, România se află pe locul al treilea în topul țărilor europene cu cele mai ieftine locuințe, după Bosnia și Herțegovina și Grecia.

România se află pe locul al treilea în topul țărilor europene cu cele mai ieftine locuințe, după Bosnia și Herțegovina și Grecia, cu un preț mediu de 1.417 euro/mp pentru o locuință nouă, în creștere de la 1.266 euro/mp în 2021, conform studiului Deloitte Property Index 2023, realizat pe baza datelor din principalele orașe din 27 de țări. 

La polul opus, Austria este cea mai scumpă țară europeană, cu 4.925 euro/mp în 2022, urmată de Germania (4.800 euro/mp), Franța (4.639 euro/mp) și Norvegia (4.204 euro/mp). 

 

×
Subiecte în articol: salarii bani casa
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close