Antena 3 CNN Economic Numărul milionarilor din întreaga lume a crescut în pandemie

Numărul milionarilor din întreaga lume a crescut în pandemie

Pandemia a pus anul trecut beţe-n roate economiei mondiale. Multe sectoare au avut de suferit şi nu puţini au fost cei care au rămas fără un loc de muncă. Nu pentru toţi a fost însă greu. Pe plan mondial, numărul milionarilor a crescut anul trecut cu 5,2 milioane, potrivit unui raport publicat de un cunoscut grup bancar elveţian.

Numărul milionarilor din întreaga lume a crescut în pandemie
Sursa foto: Getty Images
de Alina Anghel    |    23 Iun 2021   •   13:27

În anul 2020, bogaţii au devenit şi mai bogaţi, în timp ce prăpastia inegalităţilor sociale s-a adâncit. Potrivit unui raport întocmit de cunoscutul grup bancar elveţian Credit Suisse, la sfârşitul anului trecut se înregistrau peste 56 de milioane de persoane cu active de cel puţin un milion de dolari, în creştere cu aproape 10% comparativ cu sfârşitul anului 2019.

Există mai mulţi factori care au contribuit la aceste evoluţii.

Creşterea preţului la case, creşterea burselor, dobânzile reduse şi măsurile de susţinere economică introduse de guverne.

Cei mai mulţi noi milionari vin din Statele Unite, aproape o treime dintre cei 5,2 milioane. Clasamentul este urma Germania, cu 633 de mii de persoane.

Marea Britanie a dobândit aproape 260 de mii de noi milionari şi în prezent are 2,5 milioane persoane cu active în valoare de peste un milion de dolari.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în Europa şi America de Nord, potrivit raportului.

În total, avuţia mondială a crescut cu 7,4 procente în 2020, la aproape 420 de mii de miliarde de dolari, în principal ca urmare a creşterilor înregistrate în SUA, Europa şi China, în timp ce avuţia totală a scăzut în America Latină şi India.

Credit Suisse estimează o nouă creştere cu 39% a avuţiei mondiale în următorii cinci ani, până la 583.000 de miliarde de dolari, în timp ce numărul milionarilor ar urma să crească cu aproape 50 de procente.

×
Subiecte în articol: milionari pandemie crestere bogati
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close