Antena 3 CNN Economic Oficial american: În spatele protestelor împotriva gazelor de şist s-ar putea afla Rusia

Oficial american: În spatele protestelor împotriva gazelor de şist s-ar putea afla Rusia

Oficial american: În spatele protestelor împotriva gazelor de şist s-ar putea afla Rusia
Sursa foto: Foto: politico.com
10 Noi 2013   •   12:22
Republicanul John Engler, preşedintele Business Roundtable (BRT), asociaţia managerilor celor mai puternice corporaţii americane, a sugerat că în spatele protestelor împotriva gazelor de şist s-ar putea afla interese din Rusia, adăugând că e doar o opinie, fără a deţine dovezi în această direcţie.
"Unii nu acceptă concurenţa din alte surse. Poate fi ridicată şi această problemă. Nu cred că ar fi o surpriză să aflăm că protestul poate fi finanţat de Rusia, care are interese legate de resursele din România. Dar, acestea fiind spuse, există mai multe interese economice. (...) Nu ştiu asta. Doar sugeram că... Şi noi avem proteste legate de protecţia mediului. Nu ştiu dacă oamenii au fost plătiţi sau nu de către cineva. Dar informaţiile de la care au pornit nu sunt întotdeauna fundamentate pe date ştiinţifice", a declarat John Engler, preşedintele Business Roundtable, într-o emisiune televizată, conform Mediafax.
El a admis că în societăţi deschise astfel de proteste sunt permise, fiind de părere că provocarea este, dacă te afli de cealaltă parte a baricadei, să explici cu atenţie şi cu multe detalii de ce crezi că este o decizie potrivită.
În opinia lui, provocarea este ca oamenii să înţeleagă care este baza protestelor lor, dacă se bazează pe date ştiinţifice sau dacă la mijloc sunt interesele concurenţei.
Cât priveşte Statele Unite, Engler susţine că SUA pot atinge un nivel maxim de independenţă energetică datorită exploatării gazelor de şist.
În ce priveşte influenţa Rusiei, preşedintele BRT crede că "toată lumea este de acord că unele ţări, precum România, au fost trase înapoi considerabil de influenţa semnificativă a Rusiei".
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close