Antena 3 CNN Economic Oficial FMI: Proiecţia de creştere a PIB de 2% în 2013 poate fi atinsă în România

Oficial FMI: Proiecţia de creştere a PIB de 2% în 2013 poate fi atinsă în România

Oficial FMI: Proiecţia de creştere a PIB de 2% în 2013 poate fi atinsă în România
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    20 Aug 2013   •   13:56

Datele preliminare privind evoluţia PIB în prima parte a anului, în România, arată că o ţintă de creştere economică de 2 la sută, în 2013, poate fi atinsă, a precizat reprezentantul rezident al Fondului Monetar Internaţional pentru România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa, pentru Agerpres.

„FMI a revizuit recent proiecţia privind PIB-ul real pentru 2013, în creştere spre aproximativ 2%. Datele preliminare pentru prima jumătatea a anului arată că acest nivel poate fi atins şi considerăm că nu vor exista şocuri semnificative în a doua parte a anului", a spus Tolosa.

Potrivit primelor estimări publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), pe 14 august, Produsul Intern Brut al României a crescut cu 1,7% în primul semestru din 2013, atât pe serie brută, cât şi pe serie ajustată sezonier, comparativ cu primul semestru din 2012.

Produsul Intern Brut, în trimestrul II 2013, a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,3% comparativ cu trimestrul I 2013 (date ajustate sezonier).

Consiliul Fiscal a apreciat, săptămâna trecută, drept realistă prognoza de creştere economică de 2% pentru anul 2013, pentru România, în condiţiile în care un an agricol cel puţin normal va contribui substanţial la rata de creştere economică.

×
Subiecte în articol: FMI România
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close