Lia Olguța Vasilescu, după anunţul ministrului Muncii: Raluca Turcan, al doilea ministru PNL care n-a citit Legea pensiilor

de Georgiana Adam    |    15 Ian 2021   •   09:10
Lia Olguța Vasilescu, după anunţul ministrului Muncii: Raluca Turcan, al doilea ministru PNL care n-a citit Legea pensiilor Hepta

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, spune că Raluca Turcan nu a citit Legea pensiilor și face confuzii grave în acest domeniu.

Vasilescu a reacţionat după ce actualul ministru al Muncii a spus că își dorește o recalculare a pensiilor și o eliminare a inechităților din sistem.

Vasilescu: Al doilea ministru care face confuzie între Legea pensiilor publice şi celelalte legi care privesc pensiile speciale

"Al doilea ministru care nu a citit legea pensiilor! Al doilea ministru care face confuzie între Legea pensiilor publice şi celelalte legi care privesc pensiile speciale, de serviciu etc! 

Al doilea ministru care vorbeşte de inechităţile din legea pensiilor fără să înţeleagă că inechităţile nu pot fi eliminate, dacă nu se aplică noua formulă de calcul, adică dacă nu se recalculează toate pensiile publice, adică 5 milioane de dosare, nu 20 de mii, pe VPR.

Doamna Turcan, e simplu! E o problemă cu pensiile speciale! Eliminaţi-le, aşa cum aţi promis! Dar nu le amestecaţi cu pensiile publice! 

Olguţa Vasilescu: Cereţi simulările şi o să înţelegeţi! Sper!

Legea noastră prevede că toate inechităţile se elimină (între femei şi bărbaţi, între cei care au cotizat la fel, dar au ieşit în ani diferiţi la pensie, între cei care au lucrat 35 de ani şi cei care au lucrat doar 10 ani, dar care acum sunt toţi la nivelul pensiei minime), cu condiţia să se recalculeze pensiile în baza noii formule... Cereţi simulările şi o să înţelegeţi! Sper! În rest, văd că nu vă riscaţi nici măcar să spuneţi că pensiile vor creşte cu 3 la sută!

L.E. Spuneţi că am minţit şi nu aveam de gând să creştem pensiile cu 40 la sută! Uitând să menţionaţi că noi le-am crescut cu 60 la sută, în timp ce eram la guvernare, prin creşterea punctului de pensie, eliminarea impozitului la pensiile sub 2000 de lei, scăderea impozitului de la 16 la 10 la sută la pensiile peste 2000 de lei şi eliminarea CASS din toate pensiile!", a replicat pe Facebook Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close