Antena 3 CNN Economic Oportunități pentru investiții în România pe perioada pandemiei. Criza economică vine cu o reală oportunitate

Oportunități pentru investiții în România pe perioada pandemiei. Criza economică vine cu o reală oportunitate

Incertitudinea generată de pandemia de COVID este departe de final iar efectele asupra economiilor lumii sunt tot mai greu de estimat. În aceste condiții la nivel global fluxul investițiilor este estimat să scadă, într-un scenariu optimist, cu peste 30%.

Oportunități pentru investiții în România pe perioada pandemiei. Criza economică vine cu o reală oportunitate
de Diana Ionescu    |    30 Iul 2020   •   11:05

În România, investițiile străine directe sunt pe minus în prima parte a acestui an iar cele interne rămân insuficiente pentru a menține economia pe linia de plutire. Criza eceonomică vine însă și cu o reală oportunitate pentru țara noastră dar aceasta trebuie și valorificată. 

Daniel Apostol a discutat oprtuninitățile de investiție cu Dan Bădin, partener Servicii Fiscale Deloitte România: „Fluxul internațional de bunuri a fost afectat de pandemie, pe aceste considerente foarte multe multinaționale la nivel global s-au gândit să își mute parte din fabrici sau rutele de transport și să le aducă mai apropae de casă. Din această perspectivă, mutarea fabricilor presupune fluxui diferite de investiții. Europa probabil își va aduce multe investiții aproape și multe se vor duce în țara de origine. Ne așteptăm ca în interiorul Europei lucrurile să fie mai flexibile.”

Oportunitățile de care trebuie să beneficiem în pandemie 

Statul, un important investitor în economie:„Statul poate fi un investitor, și a fost întodeuna un principal investitor în economie. Din păcate, investițiile publice au fost tăiate și din acestă perspectivă infrastuctura poate fi de exemplu una dintre destinațiile principale prin care statul poate să investească. Este evident că este dori acest lucru”, a explicat Dan Bădin. 

Fondurile europene trebuie accesate, sunt o oportunitate minunată pentru investiții: „Investițiile publice au crescut. Trebuie să reușim să absorbim fondurile europene. Ne trebuie proiecte sustenabile, serioase și se pare că știința noastră în acest domeniu nu este foarte bună având în vedere istoria noastră cu fondurile. Fondurile europene nu vin totuși gratuite, unele sunt finațări care trebuie rambursate. Investițiile trebuie să genereze venituri pentru țară”, a mai spus Dan Bădin.  

Jurnalul de economie. Oportunități pentru investiții în România pe perioada pandemiei

×
Subiecte în articol: Jurnalul de economie crimă pandemie
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close