Antena 3 CNN Economic Trei orașe din România urmează să fie atestate ca stațiuni turistice

Trei orașe din România urmează să fie atestate ca stațiuni turistice

Ministerul Economiei a hotărât atestarea a trei localități ca stațiune turistică. Una dintre acestea va deveni stațiune turistică de interes național iar celelalte două vor fi promovate la statutul de stațiuni turistice de interes local.

Trei orașe din România urmează să fie atestate ca stațiuni turistice
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2021   •   17:48

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului(MEAT) a transmis proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării a trei localități pentru a deveni stațiuni turistice

În cadrul proiectului, orașul Horezu, din județul Vâlcea urmează să fie promovat de la stațiune turistică de interes local, la stațiune turistică de interes național.

Alte două orașe, Brezoi, din judeţul Vâlcea, respectiv Uricani din judeţul Hunedoara, urmează să devină stațiuni turistice ce interes local.

Conform MEAT, cele trei orașe îndeplinesc condițiile obligatorii pentru atestarea acestora ca stațiuni turistice. Propunerile au fost validate după analizele efectuate de specialiști din cadrul Ministerului.

România are în prezent 52 de stațiuni turistice de interes național și 95 de stațiuni de interes local, conform Adevărul 

 

×
Subiecte în articol: România stațiuni turistice
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close