x close

Orban acuză fostul guvern că a făcut risipă de bani. Gaura în buget este de 11 miliarde de lei

de S.T.    |    06 Noi 2019   •   16:46
Orban acuză fostul guvern că a făcut risipă de bani. Gaura în buget este de 11 miliarde de lei Foto: Ludovic Orban/ Facebook

Ludovic Orban anunţă dezastru în sistemul de stat: gaura la buget este de 11 miliarde de lei, a afirmat premierul.

Orban a cerut instituţiilor de stat să strângă şurubul la maxim şi acuză fostul executiv că a făcut risipă de bani.

„Se vede clar că nu a fost îndeplinit planul la încasări, existând în materie de colectare a veniturilor un minus de aproape 11 miliarde. De asemenea, se înregistrează, în ceea ce priveşte colectarea contribuţiilor, un minus de peste un miliard. Atât bugetul de stat, cât şi bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetul sănătăţii înregistrează deficite”, a spus Orban.

Potrivit premierului, ministrul Finanţelor va trebui să evite orice cheltuială inutilă.

„Ministrul Finanţelor, domnul Florin Cîţu, are o misiune extrem de dificilă. Este clar că, încă din prima zi, va trebui să se concentreze pe câteva proiecte majore: rectificarea bugetară, care să asigure resursele financiare pentru toate instituţiile publice care nu au prevăzute sumele necesare pentru a încheia exerciţiul bugetar în bune condiţii şi, de asemenea, pentru autorităţile locale. Evident, asta va presupune cheltuieli noi.

Să strângă şurubul la maxim şi să evite orice cheltuială inutilă.De asemenea, cât se mai poate, în ultimele nici două luni, să vedem dacă putem să recuperăm în ceea ce priveşte planul de încasare”, a subliniat Orban.

Citiți și:

Ludovic Orban anunță dezastru pentru bugetari: „Cine s-a obişnuit să îşi ia leafa fără să facă nimic va trebui să plece”

Citeşte mai multe despre:

bani Ludovic Orban sanatate
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati